Ronde van het Waasland voor mountainbikers wintereditie 2015 - 2016


download de winterkalender 2018

ZONDAG 14 OKTOBER. MOERZEKE-KASTEL

U ziet het was echt terrasjesweer: heel veel zon en daarbij smaakten de koele dranken heerlijk verfrissend.

Het mooie weer maakte natuurlijk ook de tocht zelf tot een verrassende belevenis. Het gedeeltelijk vernieuwde parcours leidde de deelnemers naar mooie natuurplekjes in onze streek met o.a. oog voor de nieuwe aangelegde dijken van het overstromingsgebied. De wegen lagen er zeer goed berijdbaar bij en dus werd het een snel parcours voor de 469 ingeschreven deelnemers.. Jammer genoeg moesten we in laatste instantie door omstandigheden de tocht noodgedwongen inkorten en werd de vooropgestelde 50 km afstand niet gehaald. Volgend jaar passen we dit zeker aan.

            

21 mei 2018
Sint-Gillis-Waas

Foto's event 2018

Op Pinkstermaandag bolden 1178 fietsertjes door de centrum van Sint Gillis Waas op zoek naar de juiste pijl en/of de volgende opdracht. Een waar succes rekening houdend met de motregen in de vroege morgen en de zware bui om 9.00u. ’t Zijn alleen de echte die er dan doorkomen!
WTC Sportief organiseerde zijn 10de editite van de Fietshappening in combinatie met een wegrit en samenwerking met het oudercomité van De Klimop.
485 mountainbikers waagden het erop om hopelijk zonder te veel regen rond te geraken. Stropers bos, Klingse Bossen, Waterwingebied, Bekaf, Baggaert Klein Sinaai en dijken Sinaai Fondatie brachten onze fietsers op een parcours rond Sint Gillis Waas en Stekene, het mooie noorden van het zoete Waasland. De regen viel al bij al nog mee en iets rond half weg in de Stekense Bekaf stonden onze medewerkers paraat om iedereen te bevoorraden: wat extra water met sportdrank, koek en fruit gaven nieuwe energie om de rest van de tocht aan te vatten. Op het eindstation kon iedereen genieten van een dubbele boterham, de bike wash toverde je fiets terug als nieuw en indien gewenst was douchen in onze eigen douchewagen een extra optie om proper de rit naar huis aan te vatten.
Veel gelukkige gezichten op de koer van de Klimop want ondertussen was de zon verschenen en werd het nog een prachtige dag op het grootste terras van Sint Gillis Waas. De 11de editie staat genoteerd op Pinkstermaandag 10 juni 2019 – tot volgend jaar.

 

 ZONDAG 19 november  2017 
10
de  rit Ronde van het Waasland te Hulst Nederland
.

1066 fietsers hebben dit jaar deelgenomen aan onze veldrit.

We hebben weer veel positie reacties gehad van de deelnemers.

Na vele jaren op de zelfde start locatie zijn we verhuisd naar Reynaertland.

Zodoende hebben we onze route aan moeten passen.

Maar er zijn ook verbeterpunten medegedeeld, daar  gaan we zeker mee aan de slag.

Dus volgend jaar in 2018 zal het weer wat aangepast zijn ons parcours.

 

Op onze site  www.tchulst.nl  staan weer foto,s en een filmpje van de deze rit.

Vergeet niet er eens naar te kijken, beelden zeggen meer dan woorden in dit geval.

Uiteraard iedereen bedankt voor uw deelname dit jaar.

Wij hopen u in 2018 ook te mogen begroeten in Hulst voor de volgende uitgave.

 

6 juni 2017 -  RONDE VAN HET WAASLAND TE SINT GILLIS WAAS.

Pinkstermaandag 5 juni ’17 vond onze 9de fietshappening plaats. 9 jaar geleden begonnen als schuchtere poging om op de fietskalender te geraken in het Waasland, is deze happening ondertussen uitgegroeid met 9 verschillende tochten.
• 3 mountainbiketochten
• 3 wegritten
• 3 tochten voor fietsen met het gezin.
De organisatie berust bij 2 verenigingen die de handen in elkaar slaan voor deze fietshappening: WTC Sportief Sint Gillis Waas en het Oudercomité van de Klimop.
Startplaats van deze tochten is de koer van De Klimop, Kerkstraat 91 –Sint Gillis Waas
Normale startuur is 8.00u, maar je kan er donder opzeggen dat de eerste mountainbikers al voor halfacht staan te trappelen om te kunnen vertrekken.
Onze mountainbiketochten vertrekken vanuit het dorp langs dreef en wegel om een eerste grote inspanning onder de wielen te krijgen op de dijken langs de Molenbeek en de Stekense Vaart. Hier is er een splitsing voor de kleinste afstand richting Bekaf. De langste tochten voeren vanaf hier door de bossen langs De Stekense Vaart naar de Boudelobossen tussen Stekene en Klein-Sinaai/Moerbeke. Na de oversteek aan de E34 gaat het snel naar de bossen rond het Boscafé, de grens over naar het Waterwingebied en de Clingse Bossen Hoge Geest. Wie hier nog niet voldaan is, kan terug richting Sint-Gillis-Waas via enkele kleine paadjes door het Stropersbos. Wil je daarna je kunsten nog eens tonen, kan je het gesloten mountainbikeparcours aan de sportvelden uittesten om daarna uit te bollen naar de startplaats. Hier wacht een verkwikkende douche en gratis boterham om terug op krachten te komen. Wie een drankje wil nuttigen, vond zeker een plaatsje op ons zonnig terras.
Meer dan 400 deelnemers genoten van deze mountainbiketochten en meer dan 1300 fietsers waren aanwezig op deze 9de fietshappening. Op naar de 10de editie die gepland staat voor Pinkstermaandag 21 mei 2018. Tot volgend jaar.
De winnaars van onze verlote fietstenue’s en foto’s van deze tochten vind je op de facebookpagina en hier de extra foto’s

Tot volgend jaar.


Met vriendelijke groeten
Geert Van Buynder


13 NOVEMBER 2016 9e RIT RONDE VAN HET WAASLAND TE HULST NEDERLAND.

805 fietsers hebben dit jaar deelgenomen aan onze veldrit.
We hebben weer veel positie reacties gehad van de deelnemers.
Dit was de 22 keer dat Tourclub Hulst een veldrit organiseerde.
De 19 keer als deelnemer aan de Ronde van het Waasland.
Op onze site www.tchulst.nl  staan weer foto,s en een filmpje van de deze rit.
Vergeet niet er eens naar te kijken, beelden zeggen meer dan woorden in dit geval.
Uiteraard iedereen bedankt voor uw deelname dit jaar.
Ook volgende jaar gaan we er weer voor dan zal het de 20ste deelname zijn.
Wij hopen u dan ook te mogen begroeten in Hulst.

3de rit Ronde v/h Waasland, Moerzeke-Kastel
zondag 9 oktober

- 474 deelnemers  +  de ( enkele ) onvermijdelijke zwartrijders
- Prachtig weer, dus ook terrasjes weer, bekijk de foto's van de après-toertocht
- droge en daardoor op sommige plaatsen een iets te harde ondergrond
- op een paar valpartijen na geen incidenten
- al bij al een heel mooie en succesvalle rit en iedereen tevreden
François de Beer, secretaris

   

  

 

dE LAATSTE RIT "ronde van het waasland

16 mei 2016 Sint-Gillis-Waas

De laatste rit van deze "Zomereditie" Ronde van het Waasland" leverde na verloting 3 prijswinnaars op, voor elk een mooie Thompson moutainbike
- De Beuck Wim, Sint-Niklaas
- Van Schoor Rudy, Grembergen
- De Booij Patrick, Hulst Nederland
Natuurlijk was organisator Dirk Cornu ook van de partij (2de van links)

Proficiat aan de winnaars en hartelijk dank aan alle deelnemers

 

Wielertoeristen, mountainbikers en gezinsfietsen zijn allen welkom op onze 9 verschillende tochten!
1150 fietsers rolden van onze speelplaats voor een korte of lange rit door onze streek. De mountainbikers maken een tour in het Noorden van het Waasland, doorkruisen de bossen van Hulst, De Witte bergen en Bekaf, de bossen Baggaert in Stekene en komen terug naar Sint Gillis Waas via de bossen en dijken aan de Stekense Vaart ter hoogte van de Boudeloobrug.
70 medewerkers van WTC en het oudercomité waren in de weer van 6u ’s morgens tot 19u ’s avonds die dag om alle posten te bemannen
1500 pijlen in fluo roos en geel kleurden onze wegen en bossen en vele kilometers werden gereden om deze op te hangen, te controleren, nog eens te controleren en weer af te halen en te sorteren

En er was meer, veel meer…
Het weer zat mee en dat zag je aan ons vol terras na de tocht waar de deelnemers konden genieten van een boterham met een drank naar eigen keuze. Vele tevreden gezichten en velen zetten de 9de editie in hun agenda: Pinkstermaandag 5 juni 2017.

foto's fietshappening 2016

17 april 2016 Nieuwkerken

Zoals gewoonlijk om 8uur ‘s morgens starten the easy-riders hun rit ergens ter velde.
Dit keer was Nieuwkerken aan de beurt, één van de ritten van de Ronde van het waasland voor mountainbikers.
Langs landelijke wegen reden we naar Vrasene toe en na enkele rustige wijkstraatjes rolden we min of meer de polder-betonwegen en modderveldwegeltjes in op weg naar  Verrebroek.
Over de viaduct naar center Verrebroek aan de rotonde,waar we bij de meeste ritten naar links schuiven met onze wieltjes, doken we nu schuin rechts een wandelwegje in. Dit smurrie wegeltje bracht ons langs verscheidene opgebroken verkavelingsuitritten naar het voetbalveld van Verrebroek toe , dacht ik.
Niet dus, we volgden de groene fluo pijltjes en reden dus zo goed als doorheen alle beschikbare paadjes die daar zijn tussen de bomen en langs de grasbermen. Het voetbalveld zijn we dus niet gepasseerd maar in de plaats van een vlak groen plein kregen we een ‘’piramide’’ helling voorgeschoteld. Een verassingsrit die toch met al zijn afdalingen en zijn moeilijke klims en zijn verassende wendingen in modder en droog voor mij een goed gevoel gaf.
Door alom gekende dijkpassages en veldwegen schoven we dan naar Kemzeke /Stekene toe.
Na enkele (meer dan enkele) wandelaars het voordeel van de ‘’zwakke veldgebruiker’’gegeven te hebben bolden we naar Sint-Gillis-Waas. Daar lag in het zonnetje het mtb-parcourtje dat menigeen al eens uitgeprobeerd heeft.

Na deze gedisiplineerde uitvoering was het een tandje bijsteken langs de kerk in Sint-Gillis naar Nieuwkerken toe.
Een hagelbuitje voor we de bikewash binnenreden was de afsluiter van deze ‘’toffe’’ rit.

14 februari 2016 Kemzeke

Op zondag 14 Februari 2016 , jawel Valentijn , stond te Kemzeke de 13e mtb rit voor kom op tegen kanker op het programma als 18e rit in de ronde van het waasland wintertoer. Na alle voorbereidingen tot het welslagen van deze organisatie was er op zondagmorgen toch enige droefenis , de weergoden wilden niet meewerken aan het goede doel en er daagden 468 deelnemers op, die alles trotseerden en toch plezier beleefden aan deze mooie rit. De deelnemers werden zoals steeds verwend aan een rijk gevulde bevoorrading  met 33 versgebakken taarten en de nodige andere zoetigheden . Op 2 km. Van het einde van de rit alweer verwennerij met een proeverij van verschillende jenevers en een hapje en voor de jongsten lekkere warme drank.

Na de rit waren er nog boterhammen en voor de dames een fris glaasje Cava voor Valentijn.

Ondanks deze tegenslag hebben het mtb team The Easy-Riders uit Kemzeke toch 8500€ kunnen overmaken naar kom op tegen kanker , mede door onze brochure met daarin een 130 sponsors en tal van interessante weetjes .

De volgende uitdaging van dit team is de kamelenrit op 19 JUNI te Kemzeke

 


27 september Moerzeke - Kastel

1ste rit van de Winterronde v/h Waasland
237 deelnemers  --  er was blijkbaar heel wat concurrentie in de streek:
Kruibeke, Wieze, Puurs,... van het goede teveel dus blijkbaar werd er gezien het prachtige nazomerweer ook nog veel op de weg gereden  --  een samenloop van omstandigheden dus mooie en goed berijdbare omloop, geen ongevallen  --  alle deelnemers tevreden en dat is al heel wat hopelijk volgend jaar meer deelnemers  --  we doen zeker voort

foto1    foto2    foto3    foto4    foto5

foto6

Ronde van het waasland
wieleroutfit

Bestelformulier
Ronde van het Waasland

meer sponsors